Werken in een callcenter

Callcenters zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het maatschappelijk en economisch verkeer. In ruim 20 jaar tijd heeft de callcenter branche zich ontwikkeld tot een professionele bedrijfstak met grote toegevoegde waarde voor de consument, het bedrijfsleven en de maatschappij.

Een callcenter biedt een dynamische werkomgeving; voor sommigen een job om nooit meer anders te willen, voor anderen een basis voor een verdere uitbouw van de carrière. Mensen met werkervaring in een callcenter, groeien regelmatig door naar functies binnen marketing, sales of management!

De callcenter branche is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie. De branche onderscheidt zichzelf door:

 • Het aantal contact centers
  er zijn 2.000 contact centers, waarvan 1.550 inhouse en 450 facilitair
 • Het aantal werkplekken
  er zijn 75.000 agent werkplekken, waarvan 55.000 inhouse en 20.000 facilitair
 • De werkgelegenheid
  bij callcenters en de toeleveringsindustrie is er werkgelegenheid voor 160.000 personen
 • Het aantal telefoongesprekken
  jaarlijks worden er 1 miljard telefoongesprekken door callagents afgehandeld, waarvan 900.00 inbound en 100.000 outbound
 • Omzet
  jaarlijks wordt er een verkoopomzet gerealiseerd van circa 10 miljard euro

Andere factoren waarom de callcenterbranche een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse economie zijn: 

 • de hoogwaardige en gedifferentieerde arbeidsplaatsen
 • de intensieve kwaliteitszorg
 • de branche specifieke technologie
 • de gespecialiseerde toeleveringsindustrie
 • de branche specifieke wetgeving en zelfregulering
 • de professionele organisatiegraad

Callcenters zijn bedrijfsonderdelen (inhouse contact centers) of afzonderlijke bedrijven (facilitaire callcenters) met als primaire taak het verzorgen van inkomend en uitgaand klantcontact, via diverse communicatiekanalen.

Inbound
Inbound verkeer zijn binnenkomende communicatiekanalen. Het overgrote deel van de telefonische klantcontacten bestaat uit inbound servicegesprekken.

Outbound
Outbound gesprekken zijn uitgaande telefoongesprekken. Denk hierbij aan outboundgesprekken voor verkoop of relatieonderhoud.

Communicatiemanieren
Binnen een callcenter wordt via diverse kanalen gecommuniceerd. Natuurlijk via de telefoon maar denk ook aan communicatie via de e-mail, chat en social media. Vooral de afgelopen jaren nemen deze laatste communicatiemanieren sterk toe.

Gebruik van callcenters
Callcenters worden gebruikt in alle geledingen van de maatschappij, zoals gemeenten en politie, banken en verzekeringsmaatschappijen, telecom en nutsbedrijven, retail en thuiswinkelbedrijven, industrie en zakelijke dienstverlening, woningcorporaties en welzijnsorganisaties.
Door de verschillen van hoe en door wie callcenters worden ingezet, is er een grote verscheidenheid in grootte, in functie en in complexiteit van te vervullen taken.

Werken in een callcenter
Hebben wij jouw interesse gewekt om in de callcenter branche aan het werk te gaan? Kijk in ons vacatureoverzicht en vind de vacature in het callcenter in jouw regio!

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
© allecallcentervacatures.nl 2020 | disclaimer alle callcenter vacatures .nlsitemap alle callcenter vacatures .nlcallcenter vacatures RSS